Adsorptiedroger

Industrieel drogen met een adsorptiedroger

Bij het drogen doormiddel van een adsorptiedroger wordt de vocht in de lucht geadsorbeerd door vocht adsorberend materiaal. Onze adsorptiedrogers maken gebruik van een rotor die voor 82% uit vocht adsorberende silicagel bestaat. Adsorptiedrogen wordt vaak gebruikt voor het drogen bij en lage temperatuur en/of een zeer lage vochtgehaltes en dauwpunten.

Hoe werkt een adsorptiedroger?

Bij een adsorptiedroger gaat de vochtige proceslucht langs de adsorptierotor. Het adsorberende materiaal in de rotor zorgt dat het vocht uit de lucht onttrekt. Een rotor kan niet onbeperkt vocht opnemen. Daarom zorgt het regeneratieproces ervoor dat het opgenomen vocht uit de rotor wordt gehaald. De rotor draait langzaam rond waardoor ongeveer 40% van het rotoroppervlak wordt gebruikt voor regeneratie. De regeneratiesectie zorgt er met warme lucht voor dat het vocht uit de rotor wordt opgenomen. Voor de warme lucht in regeneratiesectie kunnen verschillende bronnen worden gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn cv-water, stoom, thermische olie, gas, een warmtepop of restwarmte uit uw proces.

De voordelen van een adsorptiedroger

Het drogen doormiddel van een adsorptiedroger heeft vele voordelen. Allereerst is een adsorptiedroger gebaseerd op een eenvoudig principe. Daarnaast heeft een adsorptiedroger een hoge bedrijfszekerheid. Ook kunnen er met adsorptiedrogen zeer lage vochtgehaltes en dauwpunten worden bereikt.

Adsorptiedrogers van Reinders Industrial

Adsorptiedrogers van Reinders Industrial worden in eigen beheer ontworpen aan de hand van uw specifieke situatie. We hebben de kennis in huis om uw droogproces of productieproces te onderzoeken op efficiëntie, procesparameters, energieverbruik, productkwaliteit en opbrengst. Doordat we voortdurend investeren in research & development zijn we in staat om een zo energie-efficiënt mogelijk systeem te realiseren met lagere verbruikskosten en snellere terugverdientijden vergeleken met conventionele technieken. Een van onze speerpunten is het realiseren van ‘turn-key’ projecten. We kunnen de complete projectplanning voor u verzorgen: van onderzoek en ontwerp tot installatie en onderhoud.

Lees ook over voorbeelden van vochtproblemen die onze drooginstallaties voorkomen.Recent opgeleverde drooginstallaties: