Hybridedroger

Industrieel drogen met een hybridedroger

Een hybridedroger is een flexibele combinatie van de systemen van een adsorptiedroger en condensatiedroger. Adsorptiedrogers worden veelal gebruikt bij lage temperaturen. Een hybridedroger condenseert de lucht eerst alvorens het vocht uit de lucht wordt geadsorbeerd.

Hoe werkt een hybridedroger?

Een hybridedroger droogt de proceslucht in twee fases. Allereerst zorgt de hybridedroger ervoor dat de vochtige proceslucht wordt gekoeld tot onder het dauwpunt. Het koelsysteem zorgt ervoor dat het vocht op de koude lamellen van de verdamper worden gecondenseerd. In de tweede fase gaat de gekoelde droge lucht naar de rotor waar het nog meer vocht kan afstaan. De energie die gebruikt wordt voor het koelen en condenseren wordt gebruikt voor het regenereren van de rotor. Op deze manier kan zeer energie-efficiënt gedroogd worden op een lage regeneratietemperatuur.

De voordelen van een hybridedroger

Een hybridedroger kan vooral bij processen waar de droogtemperatuur aan een maximum gebonden is uitstekend worden ingezet. Een maximale droogtemperatuur wordt vaak gebruikt om de productkwaliteit te waarborgen. Het koelsysteem beschikt over meer restwarmte dan alleen de condensorwarmte. Deze warmte kan nuttig gebruikt worden in uw fabriek. Onze hybridedrogers zijn geoptimaliseerd om het energieverbruik tot een minimum te beperken.
Een groot voordeel van een hybridedroger zijn de subsidiemogelijkheden voor de warmtepomptechniek die de hybridedroger gebruikt. Reinders Industrial kan u begeleidingen bij het aanvragen van deze subsidie.

Hybridedrogers van Reinders Industrial

Hybridedrogers van Reinders Industrial worden in eigen beheer ontworpen aan de hand van uw specifieke situatie. We hebben de kennis in huis om uw droogproces of productieproces te onderzoeken op efficiëntie, procesparameters, energieverbruik, productkwaliteit en opbrengst. Doordat we voortdurend investeren in research & development zijn we in staat om een zo energie-efficiënt mogelijk systeem te realiseren met lagere verbruikskosten en snellere terugverdientijden vergeleken met conventionele technieken. Een van onze speerpunten is het realiseren van ‘turn-key’ projecten. We kunnen de complete projectplanning voor u verzorgen: van onderzoek en ontwerp tot installatie en onderhoud.

Lees ook over voorbeelden van vochtproblemen die onze drooginstallaties voorkomen.Recent opgeleverde drooginstallaties: