Hybridedroger

Onze drooginstallaties

Reinders Industrial is leverancier van Aerial adsorptie- en condensatiedrogers. Deze serie standaardmodellen betreft installaties voor zowel industrieel gebruik als huishoudelijk gebruik. De Aerial series kenmerken zich door hun robuustheid en kwaliteit en zijn eenvoudig in gebruik.

Download brochure Aerial condensatiedrogers - industrieel
Download brochure Aerial licht industrieel en huishoudelijk
Download brochure Aerial Bouw en waterschade

Raadpleeg onze verkoopafdeling voor prijzen, levertijden en een selectie van het aanbevolen type ontvochtiger en de ontvochtigingscapaciteit benodigd voor uw proces. Wij kijken nauwkeurig naar uw specifieke toepassing of proces en maken de vochtbelasting op basis van uw wensen om ons ervan te verzekeren dat u de juiste installatie aanschaft.

Maatwerk: HPR en HXE serie adsorptiedrogers

De drooginstallaties in de HPR en HPX serie betreffen enkele vooraf uitgewerkte configuraties met verschillende capaciteiten. De geleverde hoeveelheden droge lucht variëren tussen de 3.000 en 18.000 kubieke meter gedroogde lucht per uur. De ervaring leert echter dat een hybride- of adsorptiedrooginstallatie bijna altijd een product op maat is en bij uiteenlopende ontwerpcondities dient te functioneren, bijvoorbeeld op recirculatie door de droogkamer of het drogen van een constante buitenluchtaanvoer. Het gebruiken van een warmtepompbedrijf om ook bij zeer lage temperaturen te kunnen ontvochtigen en de eventuele noodzakelijke nabehandeling van gedroogde lucht (verwarmen of koelen) kunnen wij in de installatie integreren. Wij hebben één basisconfiguratie opgesteld voor het drogen van buitenlucht van 28°C en 14 gram vocht per kilogram lucht (een gebruikelijk uitgangspunt voor adsorptiedrogen, jaarlijkse incidentie ca. 15-20 uur) naar een vochtgehalte van 3 g.kg-1 zonder nabehandeling van gedroogde lucht. De rest van het jaar kan de installatie op lagere capaciteit draaien.

NB: Drogen naar een absoluut vochtgehalte lager dan 3 g.kg-1 geeft een exponentiële stijging van benodigd geïnstalleerd koelvermogen en investeringskosten, en is afhankelijk van de gekozen maximale ontwerpcondities. In veel inzetgebieden volstaat een hogere minimale absolute vochtigheid van bijvoorbeeld 4 of 5 g.kg-1 en/of gematigdere ontwerpcondities.

Download brochure HXE-serie adsorptiedrogers met warmteterugwinning
Download brochure HPR-serie hybride-adsorptiedrogers

100% Maatwerk

Uiteraard kunnen wij u ook van dienst zijn met een installatie geheel op maat. De ontvochtigingscapaciteit, koel- en verwarmingsvermogen, energieterugwinning en besturing worden geheel aangepast aan uw wensen en productie- of ontvochtigingsproces. Wij werken met rotoren tot een diameter van 4250 mm voor het leveren van ca. 100.000 m3 gedroogde proceslucht per uur. Het Reinders Industrial maatwerksysteem kan uw proces naar behoeven ontvochtigen, filteren, koelen en verwarmen.

Droog- en klimaatkamers

Naast de klimaatinstallatie voor het leveren van droge lucht leveren wij tevens complete dampdichte droogkamers in modulaire constructie, inclusief alle bijbehorende meet-, regel- en besturingstechniek. Deze droogkamers zijn zowel geschikt voor het drogen van producten als het conditioneren en opslaan van uw (gedroogde) product. De levering van drooginstallaties op nieuw te bouwen trommeldrogers, banddrogers, fluid-bed of laboratoriumdrogers voeren wij uit in samenwerking met vaste partners, gespecialiseerd in de betreffende drooginrichtingen.Recent opgeleverde drooginstallaties: