Petrochemische industrie

Vochtproblemen in de petrochemische industrie

De petrochemische industrie heeft voor diverse processen belang bij een lage of stabiele luchtvochtigheid in de productiehal of rondom het te behandelen of te produceren product. Voor het conditioneren van productiehallen en productielijnen zetten wij luchtbehandelingskasten in waarin gefilterd, gekoeld, verwarmd, bevochtigd en gedroogd kan worden.

Energieterugwinning

Voor een energiezuinige toepassing verwarmen wij bij enkele installaties de lucht na met opgewarmd matrijskoelwater. Hierdoor is een lagere capaciteit vereist van zowel de matrijskoeling als het verwarmingsvermogen. De (rest-)energie uit het koelproces wordt daarnaast ook weer benut als verwarmingsvermogen. Deze efficiënte toepassing van een koelmachine en een warmtepomp zorgt voor lagere
operationele kosten.

Drogen van producten

Ook het drogen van kunststofgranulaat behoort tot de mogelijkheden waarvoor onze adsorptiedrogers ingezet worden. Het gebonden vocht dient diep uit het product te komen en vereist zeer droge lucht. Met een adsorptiedroger kunnen ook temperatuurgevoelige producten snel gedroogd worden.

Olie-industrie

Ten slotte hebben wij ervaring in het ontwikkelen van installaties voor de olie-industrie en de bijbehorende extreem hoge buitentemperaturen op de productielocaties. ’s Nachts daalt de omgevingstemperatuur hier zeer snel waardoor het gevaar van condensatie bestaat. Onze drooginstallaties spelen hierop in door geheel automatisch met een minimaal energieverbruik en een intelligente regeling condensatie te voorkomen.

Lees hier meer over adsorptiedrogers van Reinders Industrial.Recent opgeleverde drooginstallaties: