Vochtproblemen in de voedingsmiddelen industrie

In de voedingsmiddelen industrie worden zeer hoge eisen gesteld een hygiëne, kwaliteit en een constante productiestroom. Overmatig vocht en een lage verversingsgraad kunnen zorgen voor onder andere verkleving, afkeuring, productiestoppen, lage houdbaarheid en bacterie- en schimmelvorming. Ontvochtiging en behandeling van de productielijn zorgt voor een optimaal bewaar- en verwerkingsklimaat voor uw producten.

Kwaliteit en capaciteitswinst

Naast behoud en verbetering van kwaliteit kunnen onze systemen een capaciteitsvergroting realiseren in uw nieuwe en/of huidige drooginstallaties. Het sproeidrogen van bijvoorbeeld kaas- of melkpoeder verloopt sneller dankzij het ontvochtigen van de lucht waarmee gedroogd wordt middels een adsorptiedroger. Ongeacht uw productieproces en product, kunnen wij het perfecte klimaat creëren in alle fasen van het verwerken van uw levensmiddelen. Door het toepassen van (adsorptie)droogtechniek bent u geheel onafhankelijk van de buitenlucht, wordt de procestijd verkort, uw capaciteit vergroot en blijft de productkwaliteit optimaal door het voorkómen van vochtopname.

Lees hier meer over adsorptiedrogers van Reinders Industrial.



Recent opgeleverde drooginstallaties: