Zaadverwerkende industrie

Vochtproblemen in de zaadverwerkende industrie

Reinders Industrial adsorptiedrogers worden zeer veel ingezet in de zaadverwerkende industrie vanwege de vereiste lage vochtgehaltes en de extreem precieze procesparameters. Wij werken nauw samen met een aantal bedrijven die gespecialiseerd zijn in zaadverwerking. Hiervoor verzorgen wij de engineering, productie/montage, software en inbedrijfstelling van de installatie welke gedroogde proceslucht levert. Deze wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een droogproces in trommeldrogers, droogwanden, fluid-bed drogers of laboratoriumdrogers. Wij bepalen de capaciteit aan de hand van het te drogen zaad en de gewenste droogcurve.

Bedrijfszekerheid en het behoud van procesparameters

Onze installaties worden gebruikt in alle continenten. Daarom bewaken wij het proces op afstand. De installatiestatus kan vanuit Nederland worden ingelezen en indien nodig kunnen we de software aanpassen. Bedrijfszekerheid en behoud van procesparameters tijdens het productieseizoen is voor ons, naast energiezuinigheid, het belangrijkste aspect van de gehele installatie.

Coatinginstallaties met ontvochtiging

Het coatingproces van producten, bijvoorbeeld zaden, verloopt sneller en gemakkelijker onder geconditioneerde productie. De coatingfilm droogt sneller waardoor de zaden direct verpakt kunnen worden. Reinders Industrial heeft ruimte ervaring met het ontwikkelen van coatinginstallaties met geïntegreerde ontvochtiging en de benodigde PLC-besturing.

Lees hier meer over adsorptiedrogers van Reinders Industrial.Recent opgeleverde drooginstallaties: