Service & onderhoud

Over Reinders Industrial

Over Reinders Industrial Reinders Industrial is één van de zeven ondernemingen van Reinders Almelo Companies en is ontstaan uit het traditionele Reinders Installatietechniek, leverancier van maatwerk verwarmingsinstallaties voor industriële toepassingen. Hier is later airconditioning en luchtbehandeling bij gekomen met als voornaamste klantenkring onder andere ziekenhuizen, scholen, sportaccomodaties, fabrieken en laboratoria. De huidige activiteiten van Reinders Industrial zijn het ontwikkelen en leveren van maatwerk droog- en koelinstallaties voor de industrie.

Geschiedenis Reinders Almelo

Meer dan honderd jaar geleden, in 1910, startte Klaas Reinders Sr. zijn onderneming als grof- en hoefsmederij. Deze smederij bevatte tevens een winkel waarin kachels, fornuizen en ijzerwaren werden verkocht. Hieronder ziet u een foto van de toenmalige situatie.

Na de tweede wereldoorlog kwam er steeds meer vraag naar alsmaar grotere, houtgestookte verwarmingsinstallaties. Deze werden door Reinders ontwikkeld en geproduceerd. Vanuit de houtverwerkende industrie, de grootste afnemer van deze installaties, kwam daarop al snel de vraag of deze verbrandingsinstallaties ook geleverd konden worden inclusief spanenafzuiging, het verwarmingssysteem en de houtdroogkamers. Door de uitbreiding naar al deze activiteiten groeide het bedrijf flink uit tot een middelgrote onderneming.

Om de bedrijfsvoering flexibel en hanteerbaar te houden werd midden jaren zeventig besloten om het bedrijf op te splitsen in vier units, ieder met een eigen specialisme. Vandaag de dag bestaan de Reinders Almelo Companies uit zeven bedrijven.







Geschiedenis Reinders Almelo
KARA motkachel