Corrosie

Corrosie voorkomen?

Hoe kan corrosie worden voorkomen?

Indien metalen worden blootgesteld aan lucht met een hoge luchtvochtigheid gaat deze lucht een chemische verbinding aan met het metaal. Dit wordt ook wel oxideren genoemd. Door het oxiderende zal bij ijzerhoudende metalen corrosie ontstaan. Het kan worden voorkomen door de omgevingslucht te drogen en daarmee een luchtvochtigheid te verminderen tot onder de 50%.

Waarom moet corrosie worden voorkomen?

Corrosie kan schade aanbrengen aan metalen halffabricaten, constructiewerken en elektronica en halfgeleiders. Het ontvochtigen van lucht ter preventie zorgt ervoor dat productschade en onderhoudskosten worden verminderd.

Reinders Industrial lost uw corrosie problemen op.

Reinders Industrial kan uw corrosie problemen oplossen door de luchtvochtigheid te verlagen. Al onze drooginstallaties worden in eigen beheer ontwerpen aan de hand van uw specifieke situatie. We hebben de kennis in huis om uw vochtproblemen te onderzoeken en op een efficiënte manier aan te pakken. Een van onze speerpunten is het realiseren van ‘turn-key’ projecten. We kunnen de complete projectplanning voor u verzorgen: van onderzoek en ontwerp tot installatie en onderhoud.

Lees meer over droogtechnieken die we gebruiken om corrosie te voorkomen.Recent opgeleverde drooginstallaties: