Plakken & verkleving

Plakken en verkleving voorkomen?


Hoe ontstaat plakken en verkleving?

Plakken en verkleving ontstaat als hygroscopische producten een te hoge hoeveelheid vocht bevatten. Voorbeelden van hygroscopische producten zijn poeders, snoepgoed en keukenzout. Dit is bijvoorbeeld de reden waarom mensen rijstkorrels in zoutpotjes: om plakken en verkleving te voorkomen. Plakken en verkleving kan belemmeringen opleveren in de verwerking en het van deze producten. Ook kwaliteitsverlies tijdens het productieproces is een bekend probleem bij vochtige poeders. Deze problemen kunnen leiden tot hogere productiekosten, meer stilstand, lagere kwaliteit en hygiëneproblemen.

Hoe kan plakken en verkleving worden voorkomen?

Om de problemen ten gevolge van plakken en verkleving te voorkomen moeten hygroscopische producten onder een lagere luchtvochtigheid worden opgeslagen en verwerkt. Het drogen van productielijnen zorgt voor een goede en snelle doorstroom, hoge kwaliteit, minder restmateriaal, minder schoonmaak en een lager risico op bacteriegroei en schimmelvorming.

Reinders Industrial lost uw plakken en verkleving problemen op.

Reinders Industrial kan uw plakken en verkleving problemen oplossen door de luchtvochtigheid te verlagen. Al onze drooginstallaties worden in eigen beheer ontwerpen aan de hand van uw specifieke situatie. We hebben de kennis in huis om uw vochtproblemen te onderzoeken en op een efficiënte manier aan te pakken. Een van onze speerpunten is het realiseren van ‘turn-key’ projecten. We kunnen de complete projectplanning voor u verzorgen: van onderzoek en ontwerp tot installatie en onderhoud.

Lees meer over droogtechnieken die we gebruiken om plakken en verkleving op te lossen.
Plakken en verklevingRecent opgeleverde drooginstallaties: