Rijp- en ijsvorming

Rijp- en ijsvorming voorkomen?Hoe ontstaat rijp- en ijsvorming?

Rijp- en ijsvorming ontstaat op een oppervlak met een temperatuur onder de 0 graden Celsius als de omgevingslucht meer vocht bevat dan de oppervlakte temperatuur. Het overschot aan vocht slaat neer op het oppervlak in de vorm van ijs. Een goed voorbeeld hiervan is de ijsafzetting op de strokengordijnen die dienen als afscheiding tussen vriescellen en warmere laad- en losruimtes.

Hoe kan rijp- en ijsvorming worden voorkomen?

Het voorkomen van rijp- en ijsvorming is mogelijk door het ontvochtigen van koel- of vriesruimtes. Hierdoor worden de problemen van rijp- en ijsvorming zoals gladde vloeren, mistvorming en temperatuurverschillen verholpen. Bijkomend voordeel is dat het energieverbruik wordt verminderd door de dalende ontdooitijd. De ontdooitijd daalt doordat de in de vriescel vrijkomende warmte tijdens het ontdooien minder wordt en dus hoeft deze warmte niet meer afgevoerd te worden door de overige verdampers. Dit resulteert in een lager vereist koelvermogen en hiermee een lager energieverbruik. Daarnaast kan de restwarmte uit het koelproces zeer efficiënt worden gebruikt voor het regeneratieproces van een drooginstallatie.

Reinders Industrial lost uw rijp- en ijsvorming problemen op.

Reinders Industrial kan uw rijp- en ijsvorming problemen oplossen door de luchtvochtigheid te verlagen. Al onze drooginstallaties worden in eigen beheer ontwerpen aan de hand van uw specifieke situatie. We hebben de kennis in huis om uw vochtproblemen te onderzoeken en op een efficiënte manier aan te pakken. Een van onze speerpunten is het realiseren van ‘turn-key’ projecten. We kunnen de complete projectplanning voor u verzorgen: van onderzoek en ontwerp tot installatie en onderhoud.

Lees meer over droogtechnieken die we gebruiken om rijp- en ijsvorming op te lossen.
Rijp- en ijsvormingRecent opgeleverde drooginstallaties: